Bajeczne smarowidło: forszmak w zupełnie nowej recepturze

Przepis na wspaniałe smarowidło z prostych składników.

Link skopiowany

Forszmak – przepis / kolaż: My, foto: depositphotos.com/

Oferujemy przepis na legendarny forszmak z nowymi składnikami, ta wersja różni się nieco od klasycznej, ale struktura potrawy będzie jeszcze lepsza. Forszmak można podawać na chlebie, grzankach lub w koszyczkach, nadaje się nawet nie na świąteczny stół.

Nawiasem mówiąc, można dodać trochę świeżego koperku do potrawy dla jasności, donosi My w odniesieniu do tanya_akopyan_recepty.

Może Cię zainteresować: Zamiast barszczu i rosołu: hit jesiennej zupy, z którym poradzi sobie każda gospodyni domowa

Forszmak w nowej odsłonie – przepis

Składniki:

  • Lekko solony śledź – 250 g
  • Jajko – 1-2 szt.
  • Ser topiony
  • Jabłko
  • Gotowane ziemniaki
  • Surowa cebula – ¼ szt.
  • Mała kromka chleba
  • Masło – 50 g

Ugotować jajka na twardo i ziemniaki do miękkości, ostudzić.

W misce blendera umieścić obranego śledzia, jajka, ser, obrane jabłko, ziemniaki, cebulę, chleb i masło.

Wszystko dokładnie ubić, udekorować zieleniną.

Nawiasem mówiąc, niektóre gospodynie wolą forshmak nie bić go blenderem, ale wszystkie składniki drobno posiekane.

Smacznego!

Obejrzyj wideo, jak zrobić forszmak:

Możesz być zainteresowany:

O osobie: tanya_akopyan_recepty

tanya_akopyan_recepty to popularna ukraińska blogerka kulinarna na Instagramie. Autorka bloga regularnie publikuje ekskluzywne przepisy na wykwintne dania. Ponad 107 tysięcy użytkowników sieci społecznościowej subskrybuje recept_dny_y_tanya_akopyan.

Jeśli zauważyłeś błąd, zaznacz odpowiedni tekst i naciśnij Ctrl+Enter, aby poinformować o tym redakcję.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Przydatne porady i życiowe triki