Przepis na wspaniałe smarowidło z prostych składników.
Link skopiowany
Forszmak – przepis / kolaż: My, foto: depositphotos.com/
Oferujemy przepis na legendarny forszmak z nowymi składnikami, ta wersja różni się nieco od klasycznej, ale struktura potrawy będzie jeszcze lepsza. Forszmak można podawać na chlebie, grzankach lub w koszyczkach, nadaje się nawet nie na świąteczny stół.
Nawiasem mówiąc, można dodać trochę świeżego koperku do potrawy dla jasności, donosi My w odniesieniu do tanya_akopyan_recepty.
Może Cię zainteresować: Zamiast barszczu i rosołu: hit jesiennej zupy, z którym poradzi sobie każda gospodyni domowa
Forszmak w nowej odsłonie – przepis
Składniki:
- Lekko solony śledź – 250 g
- Jajko – 1-2 szt.
- Ser topiony
- Jabłko
- Gotowane ziemniaki
- Surowa cebula – ¼ szt.
- Mała kromka chleba
- Masło – 50 g
Ugotować jajka na twardo i ziemniaki do miękkości, ostudzić.
W misce blendera umieścić obranego śledzia, jajka, ser, obrane jabłko, ziemniaki, cebulę, chleb i masło.
Wszystko dokładnie ubić, udekorować zieleniną.
Nawiasem mówiąc, niektóre gospodynie wolą forshmak nie bić go blenderem, ale wszystkie składniki drobno posiekane.
Smacznego!
Obejrzyj wideo, jak zrobić forszmak:
Możesz być zainteresowany:
O osobie: tanya_akopyan_recepty
tanya_akopyan_recepty to popularna ukraińska blogerka kulinarna na Instagramie. Autorka bloga regularnie publikuje ekskluzywne przepisy na wykwintne dania. Ponad 107 tysięcy użytkowników sieci społecznościowej subskrybuje recept_dny_y_tanya_akopyan.
Jeśli zauważyłeś błąd, zaznacz odpowiedni tekst i naciśnij Ctrl+Enter, aby poinformować o tym redakcję.

