Przepis na łatwą w przygotowaniu i oryginalną zupę.
Link skopiowany
Fuga – przepis / kolaż: My, foto: depositphotos.com/
Jeśli chcesz urozmaicić obiady, koniecznie spróbuj ugotować pyszną i apetyczną zaprawę. To od dawna znany przepis, który gotowały nawet nasze babcie. Takie pierwsze danie z pewnością ucieszy Twoich bliskich.
Nawiasem mówiąc, jeśli w zaprawie są duże kawałki ciasta, pozwól zupie gotować się jeszcze przez 2-3 minuty, donosi My w odniesieniu do valway_ka.
Może Cię zainteresować: Bajeczne smarowidło: forszmak z zupełnie nowym przepisem
Fuga – przepis
Składniki na 2,5 litra wody:
- Mięso
- 4-5 ziemniaków
- 1-2 cebule
- 1 marchew
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- Sól/pieprz do smaku
- Olej roślinny do smażenia
- Zioła
Mięso zalać wodą, ugotować bulion z cebulą, marchewką i liściem laurowym.
Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce i podsmażyć warzywa na rozgrzanym oleju roślinnym.
Do bulionu dodać pokrojone ziemniaki, gotować na średnim ogniu.
Pierwsze dania / infografika: My
Wsypać sól do jajka, roztrzepać i stopniowo dodawać mąkę, wyrabiając ciasto na kawałki. Przesiać kawałki, aby usunąć nadmiar mąki.
Dodać do zupy wraz z pieczenią, solą i pieprzem.
Gdy ziemniaki będą ugotowane, wlać ciasto, zmniejszyć ogień i trzymać przez kilka minut.
Zupę podawać ze świeżymi ziołami. Smacznego!
Obejrzyj film o tym, jak zrobić fugę:
Możesz być zainteresowany:
O osobie: valway_ka
valway_ka to popularna ukraińska blogerka kulinarna w sieci społecznościowej Instagram. Autorka bloga regularnie publikuje ekskluzywne przepisy na wykwintne dania. Ponad 86 tysięcy użytkowników sieci społecznościowej subskrybuje valway_ka.
Jeśli zauważysz błąd, zaznacz odpowiedni tekst i naciśnij Ctrl+Enter, aby poinformować o tym redakcję.

